Mijn werkplezier?

"Ik krijg energie van het zien opbloeien van mijn cliënten."

Jeroen Zuidland

Mijn naam is Jeroen Zuidland en ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik wil jou helpen als op zoek bent naar meer werkgeluk. Je bent bij mij aan het goede adres als je bent vastgelopen of dreigt vast te lopen in je baan.

Ik heb ruime ervaring in het coachen en behandelen van mensen met stress en burn-out klachten. Ik ben gefascineerd door de vraag wat mensen beweegt en drijft in hun werk. Dit was dan ook de reden waarom ik jaren geleden begon met mijn studie Arbeid- en Organisatiepsychologie. Ik verbaasde me erover dat de ene persoon vol enthousiasme naar zijn of haar werk ging, terwijl de andere steeds vast leek te lopen. Hoe meer ik hiervan ging begrijpen, hoe complexer het leek te worden. De ene keer is dit vastlopen te verklaren door de match tussen de persoon met zijn of haar kwaliteiten en de baan, maar vaak ook niet. Je komt hier meestal niet zelf uit. Je kunt je nu eenmaal niet zelf uit het moeras trekken.

Als mensen bij mij komen is er soms iets gebeurd in hun leven waardoor ze op hun werk vastlopen. Dan heb je een ander nodig om helder zicht te krijgen op wat je belemmert, en stappen te zetten om weer verder te gaan. Het geeft dan rust als je weet dat die ander gespecialiseerd is om jou verder te helpen meer draagkracht te ontwikkelen.

Er zit achter de vastlopende medewerker altijd een mens dat lijdt. Iemand die zich zorgen maakt en er zelf niet uitkomt. Vrienden kunnen je niet altijd verder helpen, al bieden ze een luisterend oor en hebben ze het beste met je voor. Door mijn kennis en ervaring heb ik gezien dat ik die persoon wel kan helpen. Door wie ik ben en hoe ik werk merkte ik dat mensen hun huidige baan met meer energie aan konden. In sommige gevallen leek het veel passender om ander werk te doen, wat beter aansloot bij de persoon. In gesprekken met deze mensen en hun werkgever, kwamen we regelmatig tot mooie maatwerkoplossingen waardoor men hun nieuwe inzichten en verworden vaardigheden direct en met veel plezier konden inzetten. Door de gekozen aanpak en de inzet van mijn cliënten kwamen we bijna zonder uitzondering tot nieuwe wegen tot hernieuwd werkgeluk. De mooie inzicht gevende gesprekken en vooral de stappen die mijn cliënten zetten naar meer voldoening in hun loopbaan maakt mijn rol mateloos interessant en zinvol.

Ik heb een christelijke levensovertuiging, wat voor mij in een notendop betekent dat ik de overtuiging heb dat de bijbel het geïnspireerde woord van God is, en Jezus zijn Zoon. In de praktijk houdt dit in dat ik geloof dat ieder mens intrinsiek waardevol en geliefd is en niemand per toeval op deze wereld. Als je een ander wereldbeeld hebt, voel je welkom bij Draagkracht Psychologie. Ik heb net zoveel respect voor je als je moslim, atheïst of agnost bent.

Wat onderscheid mij van andere psychologen en coaches?

  • Kennis van mens & organisatie
  • Maatwerk, op methodische basis
  • Academisch toegepast
  • Analytisch, maar met humor
  • Opgeleid als psycholoog & coach
  • Specialist in stress & loopbaanvragen

Sommige cliënten vinden het fijn om te weten dat ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen en diverse registraties heb. Wil je meer weten over mijn werk en opleidingsverleden, dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel. Kennen we elkaar? Stuur dan gelijk een connectieverzoek.

  • Lid van CVPPP (vereniging van Christelijke psychiaters, psychologen en psychotherapeuten)
  • PSYCHOLOOG NIP: nummer 231484

Door de gekozen aanpak en de inzet van mijn cliënten kwamen we bijna zonder uitzondering tot nieuwe wegen naar hernieuwd werkgeluk.

contact

PLAN EEN KENNISMAKING
MET JEROEN